Evropská právní politika v oblasti přistěhovalectví - Hermanová, Jana; Grmelová, Nicole, 1975-; Šťastný, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této diplomové práce je přiblížení aktuální právní úpravy přistěhovalectví v Evropské unii. První kapitola je věnována vysvětlení pojmu migrace s popisem migračních teorií a shrnutí možných příčin a následků, které s sebou přistěhovalectví přináší. Druhá kapitola se zabývá vývojem migrační politiky Evropské unie. Třetí kapitola popisuje současnou právní úpravu přistěhovalectví. Poslední částí této práce je analýza soudních rozsudků vydaných Soudním dvorem Evropské unie v oblasti přistěhovalectví.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses