Realizácia obchodného prípadu v námornej preprave na trase Ázia- Európa z pohľadu zasielateľa - Homolová, Kristína (2013)
Diplomová práca sa zameriava na doklady používané v námornej preprave, rieši problém poistenia, záväzkové vzťahy a parity INCOTERMS. Popisuje kontajnerovú prepravu a charakterizuje aktuálnu situáciu na námornom trhu. V praktickej časti som najprv teoreticky popísala priebeh činností od dopytu zákazníka, po samotné doručenie tovaru a neskôr ho aplikovala na reálnych prípadoch poskytnutých spoločnosťou NYK Line.