Realizácia obchodného prípadu v námornej preprave na trase Ázia- Európa z pohľadu zasielateľa - Homolová, Kristína; Kolář, Petr; Rohla, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práca sa zameriava na doklady používané v námornej preprave, rieši problém poistenia, záväzkové vzťahy a parity INCOTERMS. Popisuje kontajnerovú prepravu a charakterizuje aktuálnu situáciu na námornom trhu. V praktickej časti som najprv teoreticky popísala priebeh činností od dopytu zákazníka, po samotné doručenie tovaru a neskôr ho aplikovala na reálnych prípadoch poskytnutých spoločnosťou NYK Line.
Vedoucí práce: Petr Kolář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses