Analýza právní úpravy rozpočtu a rozpočtového procesu v podmínkách konkrétní obce - Dubová, Markéta (2013)
Cílem práce je zanalyzovat právní úpravu týkající se rozpočtu a rozpočtového procesu obce, jakožto územního samosprávného celku, a porovnat, zda se jimi vybraná obec řídí. Práce se dále zabývá otázkou, které orgány v obci jsou za sestavení rozpočtu zodpovědné. V neposlední řadě rozebírá příjmy a výdaje obce v návaznosti na právní předpisy, které je upravují.