Analýza nabídky českých hradů a zámků - Neubauerová, Markéta (2013)
Tato bakalářská práce řeší problematiku nabídky českých hradů a zámků v internetovém prostředí skrze webové portály. V teoretické část se práce probírá problematikou marketingu v oblasti kultury a dále se obecně zmiňuje o kulturním dědictví a nemovitém památkovém fondu České republiky. Praktická část představuje výzkum a analýzu jednotlivých vybraných portálů zabývajících se turismem. Závěry práce a poznatky vycházejí z vlastního výzkumu autorky, který probíhal po dobu tří let. Veškeré výzkumy byly prováděny metodou online dotazování projektu. Práce by měla sloužit jako podklad pro vytvoření portálu nabízejícího české památky.