Právní úprava smluv uzavřených na dálku dle nové směrnice o právech spotřebitelů - Podhrázská, Lucie; Neděla, Radek; Pastorčák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Ochrana spotřebitele je jednou z hlavních oblastí, na které se Evropská unie v poslední době hodně zaměřuje. Vzhledem k postupnému vývoji v technické komunikaci začaly nabývat na významu smlouvy uzavřené na dálku, jejichž problematice se věnuje tato práce. Cílem práce je představit a poravnat právní úpravu těchto smluv obsaženou v nové směrici 2011/83/EU o právech spotřebitelů s původní směrnicí 97/7/ES o ochraně spotřebitele v případě smluv uzavřených na dálku. Práce představuje nedostatky původní směrnice, důvody, které vedly k vytvoření směrnice nové a změny, které nová směrnice zavádí. Obsahem práce je taktéž analýza vybraých rozsudků Soudního dvora EU týkajících se směrnice 97/7/ES.
Vedoucí práce: Radek Neděla
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses