Jazyková výuka s podporou ICT - Nováková, Marcela (2013)
Tato diplomová práce se zabývá možným uplatněním informačních a komunikačních technologií při výuce jazyků v konkrétní jazykové škole. Škola si nepřeje zavést přímo e-learning, spíše zmapovat možnosti oživení jazykové výuky využitím internetu. V práci je definován e-learning, jeho výhody a nevýhody, také příklady jeho užití. Velký prostor je věnován jeho podskupině - m-learningu, neboť jde o oblast s velkým potenciálem. Jazyková škola si přeje řešení s co nejnižšími náklady, proto je věnována pozornost i využití otevřených softwarů, internetových komunikátorů a sociálních sítí. Zájem studentů jazykové školy byl prověřen dotazníkovým šetřením. Následuje návrh vytvoření vlastní e-learningové aplikace, využití několika již existujících výukových aplikací pro e-learning i m-learning.