Provozní analýza vybraného ubytovacího zařízení - Silokhin, Evgeny (2013)
Cílem této bakalářské práce je analýza provozu středně velkého luxusního hotelu v Praze se zaměřením na organizaci a kvalitu poskytovaných služeb. Bakalářská práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy souvísející s provozem ubytovacích zařízení a systémem jejich fungování. Teoretická část se také zabývá popisem jednotlivých hotelových úseků. V praktické části se práce zaměřuje na dílčí provozní oddělení vybraného hotelu a také na charakteristiku konkurenčního prostředí. Na základě zjištěných informací byla sestavena SWOT analýza, díky níž byly vytvořeny vlastní návrhy jak efektivněji využit přiležitosti a předejít možným hrozbám.