Analýza financování neziskové organizace Spoločnost Downovho syndrómu na Slovensku - Hrušovská, Petra (2013)
Cílem této práce je provedení analýzy financování nestátní neziskové organizace. V teoretické části je krátce vymezen neziskový sektor a postavení nestátních neziskových organizací v ekonomice. Následně jsou popsány způsoby financování těchto organizací a na závěr je teoreticky vymezena finanční analýza neziskové organizace. Praktická část bakalářské práce je zaměřena na způsoby financování a finanční analýzu občanského sdružení Spoločnosť Downovho syndrómu na Slovensku.