Práva akcionářů v akciové společnosti - Čížková, Jana; Kříž, Radim, 1965-; Hásová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce se zabývá právy akcionářů v akciové společnosti v současné a budoucí právní úpravě, účinné od 1. 1. 2014. Práva jsou rozdělena do 4 skupin. První skupina práv je zaměřena na práva spojená s pozicí akcionáře ve společnosti a s nároky na informace v souvislosti s účastí na řízení společnosti. Další části jsou věnovány právům, která úzce souvisí s účastí na valné hromadě a nárokem na podíl jak na likvidačním zůstatku, tak na zisku. Práce se zabývá i právy menšinových akcionářů, kteří mají ve společnosti specifickou pozici a práva. Práce využívá obchodní a nový občanský zákoník a zákon o obchodních korporacích.
Vedoucí práce: Radim Kříž
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses