Špecifiká podnikania na potravinárskom trhu SR - Göblová, Romana; Olšanová, Květa; Horváthová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Potravinársky priemysel Slovenskej republiky sa od 1. mája 2004 stal súčasťou celého európskeho potravinárskeho priemyslu. Vstup do Európskej únie bol zo strany slovenských poľnohospodárskych a potravinárskych výrobcov považovaný za nevyhnutný krok. Týmto krokom sa stali súčasťou integračných procesov prebiehajúcich naprieč jednotným európskym trhom. V rámci úplnej hospodárskej súťaže však existujú rozdiely vo finančnej podpore EÚ pre jednotlivé členské štáty. Preto majú v tomto smere významnú úlohu prostriedky podpory na úrovni štátu, aby boli výrobcovia schopný obstáť v tvrdom konkurenčnom boji potravinárskeho trhu. Zároveň musia výrobcovia dostáť svojej zodpovednosti voči spotrebiteľovi dodržiavaním kvalitatívnych a bezpečnostných potravinových noriem.
Vedoucí práce: Květa Olšanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses