Letecká doprava a postavení společnosti Travel Service na českém leteckém trhu - Jeřábková, Petra; Vaško, Martin; Voříšková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce je zaměřena na analýzu současného postavení společnosti Travel Service, a.s. na českém a středoevropském leteckém trhu. Stejně tak se snaží vyzdvihnout aspekty, které stály za úspěšným vývojem společnosti až na pozici, ve které se nachází dnes. Teoretická část práce je zaměřena na historii letecké dopravy, členění letecké dopravy a leteckých společností, ale i na letecké aliance a nízkonákladové společnosti. Dále je zde rozebírána letecká doprava ve světě, současné trendy v leteckém průmyslu a postavení v cestovním ruchu. Analytická část popisuje společnost Travel Service od prvopočátku až po její stabilní rozvoj na dnešní úspěšnou pozici. Jsou zde rozebírány např. hospodářské výsledky, interní statistiky společnosti, služby, strategie, či aktuální novinky společnosti. V této části je také zmíněna i velmi důležitá součást celé společnosti, a to společnost SmartWings, která je zaměřena na nízkonákladové pravidelné lety.
Vedoucí práce: Martin Vaško
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses