Finanční analýza Chodovar spol. s r. o. - Priesol, Tomáš (2013)
Hlavním cílem této bakalářské práce je posouzení finančního zdraví podniku Chodovar spol. s r.o. v letech 2007 -- 2011. Práce je rozdělena na dvě části. Nejdříve budou v části teoretické představeny metody, které jsou následně v části praktické aplikovány na konkrétní podnik. Mezi použité metody je možné zařadit analýzu absolutních a poměrových ukazatelů, bilanční pravidla, pracovní kapitál, pyramidový rozklad ROE, bonitní a bankrotní modely, výpočet ekonomické přidané hodnoty a srovnání s konkurenčním podnikem. Dále je uveden možný vývoj společnosti v roce 2012. V závěru budou uvedeny získané výsledky a zhodnocení finanční situace společnosti.