Hodnocení efektivnosti získávání zaměstnanců pro ExxonMobil - Janečková, Radka (2013)
Diplomová práce se zabývá hodnocením efektivnosti získávání zaměstnanců pro společnost ExxonMobil. Cílem je zhodnotit metody získávání, které se využívají k oslovení zkušených odborníků s praxí. Teoretická část popisuje proces získávání zaměstnanců, jeho kroky a metody využívané k oslovení uchazečů. Praktická část seznámí čtenáře se situací na trhu práce v petrochemickém průmyslu, představí společnost ExxonMobil a zhodnotí metody získávání, které se využívají v 6 vybraných státech Evropské unie při obsazování pozic zkušenými odborníky s praxí. Závěrem jsou uvedeny náměty, které by mohly přispět k tvorbě regionální strategie získávání zkušených odborníků s praxí.