Analýza pracovního kapitálu ve společnosti HOPI s.r.o. - Kratochvílová, Petra (2013)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat a řešit problematiku pracovního kapitálu v logistické společnosti HOPI s.r.o. Najít především slabá místa a navrhnout jejich zlepšení. Budou rozebrány jednotlivé složky čistého pracovního kapitálu tj. pohledávky, zásoby, finanční majetek a krátkodobé závazky. Práce se zaměřuje na řízení každé této složky jednotlivě, aby bylo dosaženo nejefektivnějšího způsobu řízení, ale řeší i jejich vzájemné souvislosti. V bakalářské práci bude zjištěna meziroční změna pracovního kapitálu a dalších souvisejících ukazatelů pro vybraný podnik za roky 2010/2011 a následně srovnání s odvětvovými čísly.