Progresivne trendy koľajovej dopravy v Japonsku - Barlík, Branislav; Zelený, Lubomír; Ižar, Eduard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Práca sa komplexne zaoberá železničnou dopravou v Japonsku. Popisuje históriu japonských železníc od ich vzniku až po dnešnú dobu, keď je Japonsko vedúcou krajinou na poli osobnej železničnej dopravy. Pozornosť je venovaná hlavným železničným prepravcom a vysokorýchlostnej železnici Šinkansen. Ďalej popisuje moderný systém Maglev, ktorý sa momentálne buduje v Japonsku. V rámci analytickej časti je práca venovaná jednoduchým finančným ukazovateľom a analýze špecifík japonského železníc. Záverom autor porovnáva konkurencieschopnosť Šinkansenu voči ostatným druhom dopravy na dvoch rozdielne dlhých trasách a hľadá odpoveď na otázku ako zmenia nové formy železničnej dopravy Japonsko.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses