Zaměstnávání a personální rozvoj žen - Schmidtová, Barbora; Němec, Otakar; Šťastná, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce je zaměřená na problematiku zaměstnávání žen, rovných příležitostí, které s ní souvisí a rozvoj potenciálu žen. Vymezuje základní pojmy, definice, legislativní východiska, statistiky, možné strategie, a návrhy, vedoucí k zlepšení situace v oblasti rovných šancí a snažící se o odbourání přetrvávajících stereotypů. Dále jsou v práci také uvedeny konkrétní aktivity organizací, podporující rovnost žen a mužů nebo možnost personálního rozvoje žen. V praktické části jsou přímo specifikovány aktivity dané organizace a to Business and Professional Women CR, která usiluje a ekonomickou nezávislost žen. Na závěr práce je proveden průzkum o tom, jak je vnímána daná problematika respondenty a jaký o ní mají přehled.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses