Psychická zátěž a její zvládání - Štulhoferová, Radka (2013)
Tematika psychické zátěže a stresu je v současné době velice aktuální, neboť doba je uspěchanější, životní tempo stále rychlejší a život bez stresu prakticky neexistuje. Stres se stává součástí našeho života a většina lidí má s touto oblastí již bohaté zkušenosti. Teoretická část charakterizuje souvislosti spojené s pojmy psychická zátěž a stres, prostor bude věnován prevenci a zvládání stresu. V další části bude vysvětlen metodický postup, metody zpracování dat a hodnocení výsledků. Následující část bude věnována výsledkům výzkumu. Čtvrtá část uvádí možné návrhy a doporučení pro řešení problému. Cílem práce je charakterizovat psychickou zátěž a její jednotlivé druhy, uvést jejich konkrétní příklady, příčiny, následky a možnosti jejich zvládání. Na základě provedeného výzkumu dále zjistit, jak zátěžové/stresové situace studenti Vysoké školy ekonomické v Praze (VŠE) vnímají, jak je pociťují a jak na ně reagují, a následně k výsledkům podat komentář a možná doporučení pro efektivnější zvládání těchto situací.