Finanční analýza společnosti AB, a.s. - Láníková, Kristýna; Boukal, Petr, 1962-2022; Hrbková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční situaci podniku Elektroline, a.s. s důrazem na určení přínosu pro vlastníky. Rozebrány budou zejména poměrové ukazatele likvidity, rentability, aktivity a zadluženosti. Pro hlubší pohled na faktory určující přínos pro vlastníky je uveden také DuPontův pyramidový rozklad rentability vlastního kapitálu ROE. Samotná přidaná hodnota je kvantifikována pomocí ukazatele EVA. K určení finančního zdraví podniku dále slouží indexní modely IN založené na statistické analýze dat jiných českých podniků. Na závěr je zpracována analýza pracovního kapitálu, jež zaznamenává vývoj oběžných aktiv a po očistění o dlouhodobé položky také stav čistého pracovního kapitálu.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses