Vícezdrojové financování sociálních služeb - Ticháčková, Jana (2013)
Cílem diplomové práce je posoudit, do jaké míry je možné v České republice využít vícezdrojové financování sociálních služeb. Stárnutí populace nejen v České republice, ale i v celé Evropě znamená rostoucí poptávku po sociálních službách a zvýšení jejich finanční náročnosti. Proto je třeba hledat nové možnosti financování těchto služeb ze zdrojů mimo veřejné rozpočty. Důležitá je v tomto směru i spolupráce veřejného sektoru s neziskovým i soukromým sektorem, která přispívá k efektivnějšímu poskytování sociálních služeb. Z výsledků práce vyplývá, že participace při poskytování sociálních služeb je v současné době v České republice nedostatečně využívána a hledání nových zdrojů financování má stále velký potenciál pro svůj rozvoj.