Přeprava nebezpečných zásilek po vnitrozemských vodních cestách - Turek, Martin (2013)
Přeprava nebezepčných zásilek představuje přímá i nepřímá rizika vyplývající z povahy tohoto zboží pro osoby, zvířata, majetek, ale také životní prostředí. Tato práce pojednává o jednom ze způsobu přepravy tohoto zboží, a to pomocí vnitrozemské vodní plavby. Cílem práce je představit a popsat aspekty, legislativní úpravu, možnosti, související problémy a rizika související s takovou přepravou.