Analýza a návrh dátových služieb pre zákazníkov na základe dostupných dátových zdrojov v podniku. (V spoločnosti Vodafone) - Brdjar, Jaroslav; Pour, Jan; Machander, Aleš Machander; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Práca sa zaoberá analýzou trhu mobilných operátorov v Českej republike. Úvod práce je venovaný vysvetleniu kľúčových ukazateľov používaných mobilnými operátormi na analýzu zákazníkov ako je miera odchodu zákazníka alebo priemerný výnos na zákazníka, či celková hodnota zákazníka. Neodeliteľnou súčasťou práce je aj porovnanie cien spotrebných košov v ČR s ostatnými krajinami. Situácia na už plne nasýtenom trhu sa výrazne zmenila ponukou neobmedzených tarifov. V praktickej časti som sa preto zameral na podrobnú analýzu dát od zákazníkov spoločnosti Vodafone a podrobným preskúmaním aktuálnej cenovej ponuky dostupných tarifov a dátových služieb. Pri návrhu tarifov som tak vychádzal z reálnych informácií všetkých zákazníkov -- fyzických osôb počas obdobia 3 mesiacov. Cieľom práce bol návrh tarifov a služieb pre zákazníkov, ktoré by udržali aktuálnu zákaznícku bázu, respektíve by ju mierne zvýšili.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses