Možnosti finančního zajištění ve stáří - Hruška, Jan (2013)
Cílem této diplomové práce je představit a porovnat možnosti finančního zajištění ve stáří. Práce není zaměřena na makroekonomické hodnocení důchodového systému v ČR, ale na individuální vypořádání se jedince s určitými nastavenými podmínkami a nalezení optimální cesty k zajištěnému stáří pomocí soukromého spoření. Práce je rozdělena do dvou částí. První část prezentuje okrajově současný důchodový systém a představuje jednotlivé možnosti spoření. Druhá část je věnována propočtům výhodnosti jednotlivých forem spoření a zakončená doporučeným spořícím plánem.