Analýza mikro a makrookolí podniku RegioJet, a. s. - Hlaváčková, Kateřina; Dvořáček, Jiří, 1947-; Slunčík, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato práce se zabývá analýzou mikro a makrookolí podniku RegioJet, a.s., jenž provozuje osobní železniční dopravu. První část práce je zaměřena na teoretická východiska, která jsou v druhé části aplikována na prostředí vybraného podniku. K rozboru makrookolí je použita PESTLE analýza a k rozboru mikrookolí Porterova analýza pěti sil. Následně je s využitím poznatků z analýzy makro a mikrookolí sestavena SWOT analýza. Cílem této práce je popsat faktory, které ovlivňují tuto společnost, a zařadit ji v rámci konkurence.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses