Frameworky pro vývoj webových aplikací Ruby on Rails a Grails - Černý, Michael; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Lukáš, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Práce se zabývá porovnáním webových frameworků Ruby on Rails a Grails. Hlavním cílem práce je pomocí široké škály kritérií zhodnotit, který z těchto frameworků je vhodnější pro vývoj webových aplikací. V první části práce definuje základní pojmy pro pochopení problematiky webových frameworků. Následně práce rozebírá u obou frameworků jejich historii, jazyk a základní vlastnosti. Další část popisuje všechny detaily referenčních aplikací ve frameworcích Ruby on Rails a Grails, které jsou součástí této diplomové práce. Nejpodstatnější částí v této práci je srovnání frameworků pomocí velké řady kritérií. Práce by měla poskytnout dostatek informací k pochopení problematiky webových frameworků, k získání základů pro webový framework Ruby on Rails a Grails a měla by přinést dostatek informací pro optimální volbu mezi těmito frameworky pro vývoj a tvorbu webových aplikací a budoucí studium. Práce by tak mohla být přínosem jak pro studenty, kteří se rozhodují, co do budoucna studovat, tak pro manažery, či vedoucí projektů, kteří se rozhodují o volbě webového frameworku.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses