Efektivita product placementu v závislosti na známosti značky - Sedněvová, Šárka; Karlíček, Miroslav, 1979-; Rozlivka, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Product placement jako jeden z moderních nástrojů marketingové komunikace v současnosti nabývá na stále větším významu. Tak je tomu i v České republice, především po nedávné změně legislativy a s tím související legalizací product placementu. Diplomová práce product placement charakterizuje, uvádí jeho jednotlivé formy a způsoby vyhodnocování jeho efektivity. Cílem diplomové práce je potom zjistit rozdíl mezi efektivitou product placementu v situaci, kdy je v audiovizuálním díle propagována v prvním případě značka známá, ve druhém případě značka neznámá a ve třetím pak značka fiktivní. To prověřuje provedený experiment, který vychází ze zhlédnutí videa se třemi typovými situacemi, a následného dotazníkového šetření mezi respondenty. Z analýzy výsledků výzkumu vychází najevo, že product placement je nejefektivnější v případě zobrazení známé značky, začlenění neznámé značky je již podstatně méně efektivní, a efektivita fiktivní značky je nejnižší. Na základě statistického testování hypotéz je ověřeno, že existuje statisticky významná souvislost mezi známostí značky a její efektivitou.
Vedoucí práce: Miroslav Karlíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses