Reorganizace společnosti Technistone, a.s. - Zimová, Veronika (2013)
Proces reorganizace je v našem právním řádu poměrně novým elementem, který byl zaveden až v roce 2008 v rámci insolvenčního zákona. V insolvenčním právu zastupuje sanační princip řešení úpadku. Diplomová práce se zabývá konkrétním případem reorganizace společnosti Technistone, a.s., která je jediným výrobcem konglomerovaného kamene ve střední Evropě. Toto téma považuji za vysoce aktuální, protože v po příchodu globální ekonomické krize posledních letech mnoho podniků čelilo podobné podnikové krizi jako právě Technistone, a.s..