Implementace značky Alpina na český trh s outdoor obuví - Rudel, Jakub; Říha, David; Poucha, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Hlavním cílem této bakalářské práce je analyzovat český trh s outdoor obuví. Bakalářská práce je zaměřena na srovnání vnímání loajality ke značce Alpina a vybraných konkurenčních značek vymezené skupiny spotřebitelů nakupující outdoorovou obuv. Společnost Alpina projevila zájem o vstup na český trh s portfoliem jejich produktů právě pro vysokohorskou turistiku, trekking a outdoor. V teoretické části je zmíněna problematika brand managementu a možné způsoby propagace jakékoliv značky na trhu. Pro vyhodnocení loajality a síly jednotlivých značek je zmíněna metoda BrandDynamics. Praktická část práce obnáší představení společnosti Alpina a její krátkou historii. Obsahuje rovněž konkrétní analýzu českého trhu se zhodnocením postavení a síly vybraných značek u spotřebitelů. Ze získaných dat jsou vypracovány záchytné body pro úspěšnou implementaci Alpiny do České republiky.
Vedoucí práce: David Říha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses