Návrh interního informačního systému pro společnost Holmes Place - Pokalyukhina, Polina (2013)
Předmětem diplomové práce "Návrh interního informačního systému ve společnosti Holmes Place" (Řešení informačních potřeb společnosti Holmes Place) je analýza procesů ve firmě a návrh řešení identifikovaných informačních potřeb zavedením intranetu. Analýza současného stavu podniku byla provedena pomocí analýzy silných a slabých stránek firmy metodou SWOT a v další části práce je popsáno efektivní řešení nalazených nedostatků. Z analýzy vyplývá, že kritickým místem je ve všech odděleních (Sales, Marketing, IT, studio management atd.) nedostatečná komunikace mezi jednotlivými procesy a to jak interními, tak i celopodnikovými. Jako optimální řešení bylo zvoleno zavedení celopodnikového intranetu, jakožto jednotného místa pro sdílení informací a komunikaci. Vzhledem ke zkušenostem a současnému zaměstnání autorky byla jako platforma pro nasazení vybráno řešení Microsoft SharePoint 2013. Základem výsledné implementace je vymezení teoretických východisek v obasti informačních potřeb, transformačních míst a datových objektů při implementaci MS SharePoint 2013. V praktické části se autorka věnuje popisu jednotlivých funkcí aplikace s definicí jejich možných přínosů pro společnost. Tato analýza ve výsledku tvoří podklad pro vedení podniku, na jehož základě bude vytvořena konečná funkční specifikace. Dalším nezbytným aspektem úspěšného nasazení je zabezpečení informací a minimalizace rizika, a to jak během instalace, tak i po ní. Výsledným přínosem pro společnost Holmes Place je zefektivnění a optimalizace řízení a vnitropodnikové komunikace mezi zaměstnanci, díky čemuž se naplní jejich informační potřeba v rámci všech poboček společnosti, a to jak v České Republice, tak i v zahraničním zastoupení firmy.