Finanční analýza společnosti BENEA s.r.o. - Bartík, Jakub (2013)
Tato bakalářská práce analyzuje finanční zdraví a výkonnost pekárny BENEA s.r.o. sídlící v Benešově. Indikátory finanční situace zkoumáme v období let 2007-2011. Na podnik jsou aplikovány metody horizontální a vertikální analýzy, poměrové ukazatele, bonitní a bankrotní modely. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou zobrazena východiska pro výpočty jednotlivých ukazatelů. Výsledky jsou v praktické části porovnány s odvětvovými hodnotami a následně interpretovány. V závěru je pak souhrnné hodnocení celkové finanční situace společnosti.