O reformě penzijního systému - Bláha, Jan; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Šarapatka, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se ve své první části zabývá přehledem základních penzijních systémů, jejich typologii a rozdělení. Dále se v této části věnuje důvodům pro reformu penzijních systému a demografickým vývojem a trendy v oblasti penzijního zabezpečení. V druhé části se práce věnuje analýze tzv. "malé" a "velké" důchodové reformy, dále analýze současného penzijního systému České republiky a to pro každý pilíř zvláště. V závěru potom představuje model očekávaného peněžního příjmu při dosažení důchodového věku z tří pilířů penzijního systému na základě zadaných parametrů přizpůsobitelných pro široké spektrum jedinců. Práce dochází k závěru, že vstup do druhého pilíře je výhodná pro vysoce příjmové skupiny obyvatel a pro jedince s omezeným přístupem k vhodnému spoření na důchod.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses