Finanční analýza společnosti Karlovarské minerální vody, a.s. - Borsuková, Lucia; Sieber, Patrik, 1977-; Mikan, Pavel, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zhodnotiť finančnú situáciu spoločnosti Karlovarské minerální vody, a.s. v priebehu rokov 2007 až 2011. Práca je riešená z pohľadu externého užívateľa na základe verejne dostupných účtovných výkazov. Obsah práce je rozdelený na metodologickú časť, predstavenie spoločnosti a praktickú časť. V metodologickej časti sú teoreticky popísané vybrané indikátory finančnej analýzy vrátane ich zdôvodnenia. V praktickej časti dochádza k aplikácii vybraných finančných ukazovateľov na skutočné dáta podniku. V tejto časti nájdeme výpočet jednotlivých absolútnych, rozdielových a pomerových ukazovateľov. Nachádza sa tu takisto pyramídový rozklad rentability vlastného kapitálu, výpočet ukazovateľa ekonomickej pridanej hodnoty, výpočet zvolených bankrotových a bonitných modelov a medzipodnikové zrovnanie s odvetvím. Záver práce obsahuje zhrnutie najdôležitejších výsledkov praktickej časti a celkové zhodnotenie finančnej situácie danej spoločnosti.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses