Nejnovější trendy ve vývoji právní úpravy veřejných zakázek - Navrátilová, Pavla; Matula, Miloš; Jurčík, Radek, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato diplomová práce se zabývá právní úpravou veřejných zakázek v České republice. Zachycuje nejnovější trendy v právní úpravě veřejných zakázek spolu s novelou zákona o veřejných zakázkách, jež vstoupila v platnost 1. dubna 2012. Úvodní kapitola seznamuje s pojmy, které úzce souvisí s problematikou veřejných zakázek a korupcí. Jsou zde osvětleny základní institucionální kontrolní mechanismy v České republice a trestní odpovědnost korupčního jednání. Analytická část práce zachycuje změny, které přinesla novela do zákona o veřejných zakázkách. Tyto změny jsou posuzovány zejména z hlediska vlivu na potlačení korupčního chování. Práce prezentuje argumenty jednotlivých zastánců a odpůrců novely a analyzuje je. Analýzu doplňuje stručný pohled na vývoj právní úpravy veřejných zakázek obecně v Evropské unii a dále ve dvou vybraných zemích Evropské unie. Závěr práce obsahuje souhrnné zhodnocení dané problematiky spolu s nastíněním dalšího možného vývoje v právní regulaci veřejných zakázek. Na základě provedené analýzy dochází práce k závěru, že novela veřejných zakázek, i přes určité nedostatky, vede k transparentnějšímu prostředí zadávání veřejných zakázek.
Vedoucí práce: Miloš Matula
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses