Analýza využití workflow produktů - Šich, Jan; Fortinová, Jana; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Diplomová práce se zaměřuje na workflow procesy a systémy pro jejich návrh a řízení. Snaží se čtenáře blíže seznámit s podstatou těchto systémů a funkcí, které by měly podporovat. Snaží se splnit celkem tři cíle. Prvním cílem je určení kritérií, podle kterých je možné posuzovat kvalitu systému řízení workflow. Tato kritéria pak musí být seřazena podle důležitosti konkrétní situace, k čemuž jsou navrženy váhy kriterií a postup jejich výpočtu. Druhým cílem práce je výběr vhodných nástrojů pro otestování a jejich následná praktická zkouška se zaměřením na stanovená kritéria a metriky vybrané k jejich posouzení. Třetím cílem je zahrnutí praktického příkladu vytvoření návrhu úpravy reálného procesu tak, aby byl vhodný pro využití workflow systému ke zvýšení jeho efektivity. Zvoleným procesem je předávání informací o studiu mezi školou a zákonnými zástupci studentů pomocí e-mailu, vypracovaný pro Střední odbornou školu a Střední odborné učiliště, Dubno. K dosažení cílů je práce rozdělena na dvě poloviny. První dvě kapitoly slouží k teoretickému seznámení se s tím, jaké výhody může přinést využití workflow systémů a jaké kroky je třeba podniknout k tomu, aby mohly být efektivně a smysluplně využit. K tomu byly použity informace získané z literatury zaměřené především na workflow a na procesní řízení organizace. Třetí kapitola je zaměřena na praktickou část, kde jsou vybrány studie zaměřené na kritéria hodnocení workflow systémů, sestavení aktuální vhodné kombinace sady kritérií a aplikaci na vybrané systémy řízení workflow. V poslední kapitole jsou zpracovány informace získané od zaměstnanců SOŠ a SOU Dubno a na jejich základě popsán současný stav zmíněného procesu a vypracován návrh na jeho zefektivnění pomocí workflow systému. Přínosem práce je zaprvé posouzen
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses