tímová práca, práca vo virtuálnom tíme - Valentínová, Alexandra (2013)
Predmetom tejto bakalárskej práce je predstavenie tímovej práce a práce vo virtuálnom tíme. V teoretickej časti práce je vysvetlenie jednotlivých pojmov, ich definície a základné charakteristiky. Kapitola sa začína definovaním pojmov ako sociálna a pracovná skupina, tímová práca a následne ich odlíšenie. Ďalej sa práca zameriava na virtuálny tím, jeho zrod z pohľadu autorov moderného manažmentu, rozdiely medzi tradičným tímom s virtuálnym tímom a nástroje, ktoré sú využívané pri práci vo virtuálnom tíme. Druhá, praktická časť je zameraná na klasické a virtuálne tímy z pohľadu študentov Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, ktorí boli v úlohe respondentov empirického výskumu pomocou dotazníka. Prínosom práce je tu ich vlastný pohľad na prácu v tímoch, čo by zdokonalili, aby boli tímy úspešné.