Datový model datové migrace při implementaci bankovního systému - Krofika, Pavel (2013)
Práce se zabývá projektem datové migrace, a to ze dvou pohledů. Nejprve je v práci uveden obecný popis datové migrace v rámci modelu MBI. Ten je vytvářen na katedře informačních technologií a práce jej doplní právě o úlohu datové migrace a s ní souvisejících části, jako jsou role a dokumenty. Dále se práce zaměřuje na konkrétní projekt implementace bankovního systému a podrobněji pak na datovou migraci. Nejprve jsou zde popsány principy práce v datové migraci a následně se práce zaměřuje na její datový model, který slouží zejména jako dokumentační nástroj. Tento model je v práci zhodnocen z hlediska přínosů a rizik pro datovou migraci a je popsána jeho tvorba a aktualizace. Ty jsou zajištěny především pomocí maker v jazyce VBA, které jsou pro tyto účely vytvořeny. Na konci práce je navrženo několik možností rozšíření tohoto modelu.