Sociální zabezpečení v České republice a Německu - Koblihová, Simona; Chvátalová, Iva; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem bakalářské práce je analyzovat sociální zabezpečení České republiky a Německa, definovat jejich společné rysy a rozdíly mezi nimi. Teoretická část se zabývá sociálním zabezpečením v České republice, obecnými principy, jednotlivými typy sociálního pojištění a nepojistnými systémy. Podobně jako v první části se bakalářská práce dále zaměřuje na sociální zabezpečení, tentokrát Německa. Praktická část se zabývá společnými rysy a zároveň rozdíly v sociálním zabezpečení obou zemí. Bakalářská práce vychází z nejnovějších dat tak, aby byla co nejvíce aktuální a odpovídala realitě. Využívá zejména jak metodu deskriptivní ve své teoretické části, tak také analýzu dat a metodu komparace v části praktické.
Vedoucí práce: Iva Chvátalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses