Barterový obchod (vybrané problémy) - Jeriová, Karolína (2013)
Diplomová práce s názvem "Barterový obchod (vybrané obchody)" představuje barterové kluby/LETSystémy jako alternativní ekonomiku. Práce poskytuje historický vývoj barterových klubů/LETSystémů, teoreticky analyzuje barterové kluby/LETSystémy jako systémy platebního styku, jako jinou formu organizace trhu. Projekt diplomové práce zahrnuje výsledky dotazníkového šetření, v jehož rámci byly osloveny fyzické i právnické osoby působící v České republice.