Rozvoj železniční dopravy a její infrastruktury - Henkl, Dan; Eisler, Jan, 1947-; Kadlec, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Investiční záměry firem je možné hodnotit různými metodami. Existují metody nevýnosového charakteru, dále statické metody, dynamické metody i reálně opční metody. Základním požadavkem na volbu metody by mělo být zahrnutí faktoru likvidity , faktoru času a faktoru rizika do hodnocení. Metody, které tyto požadavky nerespektují, můžeme považovat za metody orientační. Existují však oblasti, kde ani tyto metody nelze jednoduše použít. Hlavními cíli této disertační práce jsou specifikace problémů rozvoje dopravy, a to především železniční dopravy v České republice, její srovnání se sousedními zeměmi a také charakteristika a posouzení metodik k hodnocení investic v dopravě, které se používají pro posuzování dopravních projektů na území České republiky.
Vedoucí práce: Jan Eisler
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2010
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations