Řízení rozvoje talentů - Jindřich, Tomáš, 1980- (2009)
Tématem práce je řízení rozvoje talentů. Cílem práce bylo zjistit, jaké schopnosti se očekávají od talentů v podnicích, co je vhodné rozvíjet u talentů v tréninkovém prostředí, jaká metoda rozvoje je pro talenty nejvíce účinná a co vše je nutné zvažovat při nastavování talent management v podniku. V teoretické části byl analyzován především vývoj přístupů k řízení talentů a současné výklady klíčových pojmů. Na základě zpracování této látky byly nastaveny hypotézy, které jsou vždy několika metodami ověřovány v podnicích a v prostředí vysoké školy. Hypotézy se ověřily zpravidla částečně pro typické prostředí, kde se talenti vyskytují. Nejvýznamnějšími poznatky této práce jsou dva nové trendy. Prvním je poznatek, že kombinovaná metoda rozvoje business coachingu je účinným způsobem rozvoje talentů. Druhý poznatek se váže k řízení talentů v podnicích: nastavení talent managementu v podniku se odvozuje od míry systematičnosti práce daného podniku.