Sledování vývoje kvalifikačních potřeb prostřednictvím šetření zaměstnavatelů - Zukersteinová, Alena; Kleibl, Jiří; Kislingerová, Eva, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Disertační práce se podrobně věnuje tématu identifikace a předvídání kvalifikačních potřeb (optimální mix dovedností, znalostí, zkušeností a schopností) v podnicích. Základním cílem je prozkoumat existující postupy, metody a nástroje identifikace budoucích kvalifikačních potřeb v podnicích a navrhnout a otestovat nové šetření zaměstnavatelů s cílem získat informace o měnících se kvalifikačních potřebách ve vybraných profesích na evropské úrovni. Navržené šetření ověřuje možnost získávání informací o trendech v obecných (přenositelných) a profesně specifických dovednostech prostřednictvím pracovních úkolů, které jsou pro zaměstnavatele srozumitelnější. Pilotní šetření je provedeno v 9 zemích EU metodou CATI s počtem 8 500 telefonických rozhovorů. Závěr práce obsahuje analýzu vybraných dat, kritické zhodnocení navržené metodiky a doporučení pro její další využití.
Vedoucí práce: Jiří Kleibl
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations