Management obcí stavební materiál organizační architektury obecních úřadů. - Roubínková, Dana (2009)
Cílem disertační práce je analyzovat problém dynamičnosti cílů samosprávy a statičnosti cílů státní správy v ustanovování formální organizační struktury obecního úřadu. Druhým cílem práce je identifikovat převládající formální a neformální organizační strukturu vyskytující se v příslušných typech obecních úřadů.