Zabezpečení PHP aplikací - Urban, Daniel; Pavlíček, Luboš; Burkoň, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato práce se zabývá problematikou několika nejznámějších typů útoků na webové aplikace, ukazuje jak se jim lze efektivně bránit na úrovni skriptovacího jazyka PHP a jak si lze usnadnit práci s použitím frameworku Zend. Cílem této práce je poukázat na nutnost dodržování bezpečnostních zásad při psaní aplikací, problematiku útoků názorně vysvětlit, a ukázat způsoby obrany proti nim. Každá důležitá situace je podložena jednoduchým příkladem s ukázkou kódu. Při psaní a testování zdrojových kódů bylo použito PHP verze 5.3.0, MySQL 5.1.37 a Zend Framework 1.7.6. K formátování a zvýraznění kódu byl použit on-line nástroj Quick Highlighter (http://quickhighlighter.com).
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses