Moderní přístupy v řízení organizací veřejné správy se zaměřením na projekty partnerství veřejného a soukromého sektoru - Pavlík, Marek, 1974- (2009)
Disertační práce je věnována moderním přístupům v řízení organizací veřejné správy se specifickým zaměřením na projekty Partnerství veřejného a soukromého sektoru. Uvedené téma je velmi aktuální nejen v ČR, ale i v celé řadě států Evropy, kde veřejná správa a její organizace procházejí celkovou modernizací, jejímž efektem má být kvalitnější a efektivnější poskytovaní veřejných služeb občanům. Na danou problematiku nahlížím ze dvou úhlů pohledu a kladu si následující otázky: jaké moderní přístupy (nástroje, metody) pro kvalitnější a efektivnější řízení organizací územních samospráv v ČR jsou nejčastěji užívány (zamýšleny používat) včetně jejich přínosů, jak je vnímán a využíván princip Partnerství veřejného a soukromého sektoru v organizacích územních samospráv v ČR (ve vodárenství) včetně překážek, které jeho využívání brání.