Botnety - Volivach, Anastasia; Pavlíček, Luboš; Sklenář, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem této práce je analyzovat ekonomiku botnetů. Pro tento postup je samozřejmě sběr dat neregulérní, neuspořádaný a spíše analytický. Sběr dat ovšem pomáhá najit společný základ jaký je cíl botnetu, rozpětí jeho veličiny a způsoby s možnostmi dosažení cílu. Obecný přínos práce bude dost užitečný, jelikož v praxi je občas nutné provádět takovéto analytické kontroly ve firmách, z bezpečnostních důvodů, abychom byli ve střehu s hrozbami které můžou nastat při užití informačních technologií a informačních systémů a rozšiřování hrozeb na jiná (i hmotná) aktiva. Přínosem práce je také pochopit moderní strukturu hrozeb. Pochopit jak, proč a kdy může nastat a analyzovat situace které již nastaly. Pro začátek je dobré proniknout do teorie problematiky s vysvětlením. Struktura práce je rozdělena na tři části. V první je úvod do botnetů pro čtenáře, ve druhé části prohloubení možností jejich detekce a třetí, která je analytická část je o ekonomice botnetů.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses