Možnosti sledování úspěšnosti projektů pomocí PPM - Šolc, Jakub (2010)
Project portfolio management (zkráceně PPM ) představuje způsob řízení skupiny projektů s cílem naplnění strategických cílů podniku. V odborné literatuře i v praxi je kladen důraz zejména na jeho předprojektovou fázi, ve které dochází k tvorbě a optimalizaci potrfolia. Diplomová práce na téma "Možnosti sledování úspěšnosti projektů pomocí PPM" se naopak zaměřuje na závěrečnou, poprojektovou fázi. Hlavním cílem této práce je aplikace principů, nástrojů a metodik Project portfolio managementu na oblast sledování úspěšnosti projektů. Práce vychází z rozdílného vnímání úspěšnosti projektů na úrovni jednotlivých projektů (PM) a na úrovni celého portfolia projektů (PPM). Na úvodní část, shrnující dosavadní teoretické poznatky, navazuje úsek věnující se metodikám obsahujícím prvky Project portfolio managementu. Praktická část je věnována principům pro efektivní sledování úspěšnosti projektů, dále softwarovým nástrojům pro podporu PPM a také přístupu k hodnocení projektů ve společnosti CSC Computer Sciences.