Role a vliv zájmových skupin v procesu formování vnitřního trhu s elektřinou a zemním plynem EU. Případová studie přípravy a schvalování 3. liberalizačního balíčku - Kovačovská, Lenka, 1982- (2013)
Disertační práce na případové studii liberalizace a integrace vnitřního trhu s elektřinou a zemním plynem EU zkoumá otázku vlivu jednotlivých aktérů na legislativní proces EU v regulačním způsobu tvorby politiky. Oblast vnitřního trhu přitom chápe jako postmoderní mezinárodní systém. Klíčové arény, na úrovni kterých analyzuje jednotlivé aktéry a jejich parciální zájmy (včetně způsobů jejich prosazování) jsou národní, regionální a supranacionální.