Role a vliv zájmových skupin v procesu formování vnitřního trhu s elektřinou a zemním plynem EU. Případová studie přípravy a schvalování 3. liberalizačního balíčku - Kovačovská, Lenka, 1982-; Veselý, Zdeněk, 1950-; Voráček, Emil, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Disertační práce na případové studii liberalizace a integrace vnitřního trhu s elektřinou a zemním plynem EU zkoumá otázku vlivu jednotlivých aktérů na legislativní proces EU v regulačním způsobu tvorby politiky. Oblast vnitřního trhu přitom chápe jako postmoderní mezinárodní systém. Klíčové arény, na úrovni kterých analyzuje jednotlivé aktéry a jejich parciální zájmy (včetně způsobů jejich prosazování) jsou národní, regionální a supranacionální.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politické vztahy [obor disert. práce]; disertace; dissertations