Product placement v České republice a Rusku - Lazouski, Anton; Koudelka, Jan; Stříteský, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem této diplomové práce bylo porovnat využití a vnímání reklamní techniky product placement v České republice a v Rusku. Zaměřuje se především na využití této techniky ve filmech a televizních seriálech. V první řadě vymezuje product placement, krátce popisuje jeho historii, měření efektivity a příklady jeho úspěšného a neúspěšného využití. Následně porovnává právní rámec upravující product placement v České republice a Rusku, konkrétní příklady využití product placementu a dostupné údaje z průzkumů veřejného mínění. V praktické části bylo provedeno online dotazníkové šetření mezi 190 českými a 190 ruskými respondenty / diváky. Ze závěrů vyplývá, že mezi ruskými a českými respondenty nejsou velké rozdíly -- ačkoliv čeští více sledují televizi (a domácí seriály) a ruští více chodí do kina. Zdá se však, že ruští respondenti jsou product placementem více ovlivněni ve svém nákupním chováním. Provedený průzkum měl ovšem spíše charakter průzkumné sondy.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses