Řízení projektů - modernizace a zkvalitnění výukových metod na ZŠ České Velenice - Matějovská, Michaela (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá problémem řízení projektů. Celá práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá popisem základních pojmů a metod při řízení projektů, hlavní část je zaměřena na postup řízení a jednotlivé fáze a činnosti projektu. V práci je také zmíněna aplikace Microsoft Project, její stručný popis, k čemu slouží a co vše se do systému zadává. Praktická část čerpá zejména z výstupů provedených aplikací MS Project. Jejím tématem je zkvalitnění v oblasti ICT a zlepšení srozumitelnosti technických oborů pro žáky ZŠ České Velenice. V praktické části jsou využity získané teoretické poznatky a analyzovány náklady a zdroje na projekt, včetně časového rozboru. Jsou zde zobrazeny i výstupy MS Projectu. Zdrojem dat pro praktické zpracování části práce byla zejména literatura týkající se MS Project verze 2003.